Stephen King – Carrie


Stephen King – Carrie

Anul apariției: 2003

Descriere:
Romanul Carrie (1974) a fost, inițial, respins de mai multe edituri. Descurajat, Stephen King îl arunca la cos, însa cea care salvează manuscrisul este soția sa, Tabby, care-i recomanda câteva modificări ce presupun și o extindere a romanului. Carrie se dorise mai mult un roman psihologic despre universul interior al femeii, cu câteva elemente oculte și violente, însa volumul apare în siajul romanelor The Exorcist de William Peter Blatty si The Other de Thomas Tyron, întregind astfel o trilogie a fetelor demonice.

În 1976 romanul s-a bucurat de o excelenta ecranizare produsa de casele Red Bank și United Artists, în regia lui Brian De Palma.

Carrie, Carrietta White, este o adolescenta timida si retrasa, care, din copilarie, indura persecutiile si ironiile colegilor de clasa. Umilintele la care o supun devin pentru ea o tortura mentala din care simte ca nu mai poate iesi. Mai mult, este si victima fanatismului religios al mamei sale, o fiinta violenta si brutala.

Cand disperarea interioara ajunge la apogeu, Carrie isi redescopera o putere inspaimantatoare – telekinezia – care o transforma intr-un demon razbunator. Caci poate sa miste, sa arunce, sa zdrobeasca si sa incendieze orice de la distanta.

Download Book

Reclame

Despre gabbyy

"Zambeste, maine s-ar putea sa fii stirb..."
Acest articol a fost publicat în Carti și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s