Cel mai amuzant banc din lume!


Revista Reader’s Digest a organizat un sondaj printre cititorii ei din lumea întreagă, iar bancul trimis de Jörgen Jönsson din Suedia a primit cele mai multe voturi din cele 30 de ţări participante.

Cititorii au putut să voteze online, pe site-ul revistei sau prin poştă.

Bancul suedez care a primit cele mai multe voturi conţine un tip de umor înţeles în toată lumea„, a explicat Edwin Surbeck, redactorul-şef al revistei Reader’s Digest Suisse. „Tânărul ţăran viclean care îl păcăleşte pe orăşeanul naiv este o poveste care există peste tot în lume. Bancurile care au obţinut cele mai puţine voturi au fost cele tipice umorului naţional. În definitiv, fiecare ţară are un anumit tip de umor propriu”, a adăugat Edwin Surbeck.

Pe locurile următoare s-au clasat bancuri expediate din Finlanda, Rusia şi Mexic, iar pe ultimele poziţii cele trimise din Marea Britanie, China, Croaţia, Coreea de Sud şi Spania.

Un total de 16.301 cititori şi-au exprimat părerile, dintre care 3.328 au votat în favoarea bancului suedez.

Acest banc prezintă povestea unui orăşean care se hotărăşte într-o bună zi să meargă la vânătoare, la ţară.

Orăşeanul, îmbrăcat în costum şi purtând cravată, îşi încarcă arma, o pune la ochi, trage şi împuşcă un fazan care cade în curtea unui fermier. Orăşeanul se apropie de fermă, cu vădita intenţie de a-şi recupera prada, însă nimereşte peste un ţăran arţăgos.

Vânatul a căzut în ferma mea! Este al meu!„, strigă fermierul. Însă orăşeanul nu se lasă mai prejos: „Dar eu l-am împuşcat! Daţi-mi-l înapoi!”, răspunde el. „Prea bine, atunci. Dacă vrei să îţi iei înapoi fazanul, va trebui să jucăm «ţărăneasca»”, a continuat ţăranul. „Ce e asta?”, întreabă orăşeanul. „Ei bine, îţi voi da un şut între picioare, iar apoi va fi rândul tău să îmi tragi un şut. Acela care va ţipa mai puţin va câştiga fazanul„, explică ţăranul. Orăşeanul acceptă şi ia poziţia necesară. Ţăranul îşi ia elan şi îi trage un şut năprasnic între picioare. Vânătorul se prăbuşeşte şi se zbate de durere. După 20 de minute, el reuşeşte cu greu să se ridice în picioare, sperând să îşi ia revanşa, însă ţăranul îl opreşte spunându-i: „Gata, ai câştigat. Renunţ. Poţi să îţi iei fazanul„.

De mulţi ani, Jörgen Jönsson are întotdeauna succes atunci când spune acest banc. „În funcţie de ţara în care mă aflu, pot să modific puţin personajele”, a declarat fericitul câştigător. „Acest banc nu este exagerat de vulgar. Îi face să râdă atât pe bărbaţi, cât şi pe femei”.

Sursa – Mediafax.ro

Reclame

Despre gabbyy

"Zambeste, maine s-ar putea sa fii stirb..."
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Bancul Saptamanii și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s