Misiunea Marte 500!


Astronautii Agentiei Spatiale Europene declara ca sunt pregatiti pentru o misiune pe Marte. Un echipaj de sase cosmonauti tocmai a terminat cu bine o simulare a unei misiuni de 500 de zile pe Planeta Rosie, iar specialistii sunt incantati de rezultate.

Simularea misiunii s-a facut intr-o capsula speciala, in care echipajul a stat izolat timp de 500 de zile, fiind supus permament mai multor teste.

Sanatatea astronautilor a fost monitorizata permanent, iar cel mai dificil a fost pentru ei sa indure separarea de familii si manacarea la conserva, foarte putin variata.

Au fost momente dificile pentru ei, mai ales din punct de vedere psihic, dar nu au aparut probleme majore. Aceasta este cea mai lunga simulare de acest gen realizata pana acum.

Specialistii au reusit sa recreeze mediul de pe Marte, mai putin radiatiile si lipsa gravitatiei. In rest, totul a fost simulat cat mai realist, chiar si comunicatiile intre echipaj si personalul de control, care aveau o intarziere in transmisie, asa cum se intampla in spatiu.

“Misiunea Marte 500” a costat 15 milioane de dolari si s-a desfasurat intr-un loc special ales din Moscova. Echipajul a fost alcatuit din francezul Charles Romain, italianul Diego Urbina, rusii Alexandr Smoleevski, Sukhrob Kamolov si Alexei Sitev si chinezul Wang Yue.

Toti vor mai ramane in carantina cel putin 3 zile, pentru a le fi verificata starea de sanatate.

Oamenii de stiinta vor prelucra apoi toate datele rezultate si peste un an vor decide daca oamenii sunt cu adevarat pregatiti sa plece pe Marte.

Sursa – Stirile.Protv

Anunțuri

Despre gabbyy

"Zambeste, maine s-ar putea sa fii stirb..."
Acest articol a fost publicat în Noutati și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Misiunea Marte 500!

  1. I am really satisfied with this posting that you have given us. This is really a stupendous work done by you. Thank you and looking for more posts

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s